Popis
Pi Lo Chun – Zelený čaj
Pokojné raňajky na záhrade, popoludňajšie stretnutie s priateľmi … to sú príležitosti ako stvorené na dlhé vychutnávanie najlepších zelených čajov.
Preto by vám doma rozhodne nemal chýbať Pi Lo Chun, magický nápoj jemne sladkej chuti a kvetinovej aróme. Rastie medzi slivkami a broskyňami a zberá sa iba jeden deň v roku. Výnimočnosť sama!
Ako sa Pi Lo Chun pripravuje?
1.Nasypte čaj v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
2. Zalejte vodou s teplotou 75-80 ° C.
3. Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte. Pi Lo Chun je možné 3x lúhovať.
Zloženie: 100% Zelený čaj China Pi Lo Chun
Nálev a chuť
Otvorte vrecko a ovanie vás čistota, trávnatosť a prirodzenosť. Nasypete malé špirálky do kanvičky (pre vizuálny efekt doporučujeme sklenenú), zalejete horúcou vodou a do nosa vám vystúpi kvetinová aróma so stopou po ovocí.
Ochutnáte a na poschodí sa rozvinie sladká, ľahká chuť broskýň, sliviek, marhúľ … Pi Lo Chun je trpký zanedbateľne, ale keď ho skúmate, štipku jeho trpkosti iste oceníte. Dodáva čaju sviežosť a chuť na ďalší dúšok.
Odkiaľ Pi Lo Chun pochádza?
Ideálne podmienky má Pi Lo Chun v pohorí Dongting čínskej provincie Jiangsu. Vďaka blízkemu jazeru Tai-hu je pre oblasť typická vysoká vzdušná vlhkosť, čo kríkom čajovníkov čínskych (Camellia sinensis) veľmi vyhovuje. Čajové záhrady sú špeciálne premyslené a starostlivosti o ne je venovaná obrovská pozornosť.
Čajové lístky veľmi dobre absorbujú okolité vône (čo je tiež dôvod, prečo ľudia zberajúci čaj nesmú používať parfumy ani fajčiť) a práve to využívajú farmári pri pestovaní Pi Lo Chun. Medzi čajové kríky vysádzajú ovocné stromy (broskyne, slivky a marhule), ktorých arómu čaj pohlcuje a ukladá vo svojich lístkoch.
Ako funguje zber čaju?
Zber je tiež absolútne unikátny. Môže prebehnúť len jeden deň v roku, kedy dosiahnu lístky maximálnu kvalitu. Väčšinou sa tak stáva medzi polkou marca a polkou apríla, vždy v období okolo jarnej rovnodennosti.
Ručný zber musí byť starostlivý a zároveň šetrný – trhajú sa len tri centimetre dlhé špičky lístkov, ktoré sú najviac aromatické. Ešte ten deň sú ručne zvinované do tvaru pripomínajúceho slimačiu ulitu. Potom sa sušia a triedia.
Na jeden kilogram čaju je potrebných 14-15 tisíc čajových výhonkov. Pi Lo Chun sa vyrába aj v provinciách Zhejiang a Sichuan, ale ten z pohoria Dongting je považovaný za najlepší. Na trhu sa vyskytuje tiež pod názvami Bi Lou Hong Cha Green, Green Snail Spring, Xia Sha Ren Xiang, Bilouchun alebo Pi-luo-čchun.
Zabalíme ti to bez plastov
Tvoj balíček dôkladne zabalíme do krabičky alebo obálky z recyklovaného papiera. Na lepenie používame výlučne papierovú, 100% recyklovateľnú pásku. Škatulku vyplníme pilinami zo smreka alebo recyklovaným papierom. Pri otváraní Ťa môže prekvapiť príjemná lesná vôňa.
Snažíme sa využiť všetko a byť takmer bez odpadu – preto veríme, že sa nepohneváš ak pri tvojom balíčku použijeme už použitú krabičku. Na záver pridáme pečiatku s logom Mobake a s láskou pošleme.
Podporujeme environmentálne organizácie
Z každého tvojho nákupu poputuje 1% jednej z environmentálnych neziskových organizácií. Môžeš si vybrať organizáciu, ktorej chceš prejaviť svoju podporu. Vlk alebo Prales Dětem? Viac o nich si môžeš prečítať na tomto odkaze. Ďakujeme za tvoju podporu a chuť konať dobro!