Zelená káva Kolumbia supremo Medelin

8Vysokohorské plantážové kávy stoja na rebríčku popularity veľmi vysoko. Ani v prípade zelenej kávy tomu nie je inak. Stopercentná arabika… Ukáž celý popis ↓

Nové

Popis

8Vysokohorské plantážové kávy stoja na rebríčku popularity veľmi vysoko. Ani v prípade zelenej kávy tomu nie je inak. Stopercentná arabika z kolumbijských plantáží Villa Maria nikdy nesklame. Keď ju neupražíme, zostane v nej vyššia koncentrácia zdraviu prospešných látok. A tie nám pomôžu v chudnutí, boji s baktériami aj zlou náladou.

 

Zloženie kávy

Arabica 100% (mletá)

Crema a chuť zelenej kávy

Zelená káva nemá takmer žiadnu penu. Čoho sa ale rozhodne dočkáme, je jemná, ľahko sladkastá chuť, trochu podobná zelenému čaju. Horkosť je nulová, acidita minimálna. Niekto si na špecifickú chuť zelenej kávy musí pri prvej šálke trochu zvykať, ale každá ďalšia je už len lahodnejšia a lahodnejšia.

Pôvod zelenej kávy

Pôvod tejto zelenej kávy nájdeme na plantážach juhoamerickej Kolumbie. Oblasť takzvaného Karibiku je charakteristická rozmanitými nadmorskými výškami a tým pádom aj teplotami. V Andách, kde sa región Villa Maria nachádza, sú zvyčajne časté dažde a nižšie teploty. Priemerná teplota v Kolumbii dosahuje 18 stupňov celzia.

 

Pestovanie kávovníkov arabských (Coffea arabica) je v Kolumbii záležitosťou maloroľníkov. Ich káva sa môže smelo rovnať káve z organického poľnohospodárstva, pretože na plantáže je veľmi sťažený prístup a hnojenie alebo chemické postreky sú takmer nemožné. Naviac sú pre drobných poľnohospodárov cenovo nedostupné. Kávovníky sa zberajú priebežne, ako ich plody dozrievajú. Bobule podobné čerešniam sa v Kolumbii spracovávajú premývaním.

 

Ide o proces, pri ktorom sa používa veľké množstvo vody – na výrobu 1 kg kávy až 150 litrov. Výsledkom je ale káva mimoriadne kvalitná, s celými a čistými zrnkami. Premývanie začína nasypaním kávových čerešní do nádrží s vodou. Na hladine zostane nekvalitná časť úrody, ktorú farmári zoberú. Plody klesajúce ku dnu sa pretláčajú špeciálnymi plechmi, ktoré ich zbavia dužiny. Nasleduje fermentácia, počas ktorej sa uvoľnené kávové zrnká zbavia posledných zvyškov dužiny a tiež pergamenových obalov. Sušenie kávy sa uskutočňuje najprv na priamom slnku, potom sa káva dosušuje v sušiarňach.

Zelená káva sa ďalej nepraží ani inak neošetruje. Zachováva si tým pádom maximum zdraviu prospešných látok.

 

Návod na prípravu

  1. Kávu najskôr nahrubo nameľte alebo si u nás objednajte kávu už pomletú (vyberte u kávy mletie: zelená káva)
  2. Na jednu porciu nápoja použite cca 7g kávy (2 kávové lyžičky).
  3. Zalejte vriacou vodou a asi 5 minút nechajte vylúhovať.

 

Zabalíme ti to bez plastov 📦🌱

Tvoj balíček dôkladne zabalíme do krabičky alebo obálky z recyklovaného papiera. Na lepenie používame výlučne papierovú, 100% recyklovateľnú pásku. Škatulku vyplníme pilinami zo smreka alebo recyklovaným papierom. Pri otváraní Ťa môže prekvapiť príjemná lesná vôňa.

Snažíme sa využiť všetko a byť takmer bez odpadu – preto veríme, že sa nepohneváš ak pri tvojom balíčku použijeme už použitú krabičku.  Na záver pridáme pečiatku s logom Mobake a s láskou pošleme.

Podporujeme environmentálne organizácie 🌿

Z každého tvojho nákupu poputuje 1% jednej z environmentálnych neziskových organizácií. Môžeš si vybrať organizáciu, ktorej chceš prejaviť svoju podporu. Vlk alebo Prales Dětem? Viac o nich si môžeš prečítať na tomto odkaze. Ďakujeme za tvoju podporu a chuť konať dobro!

Ďalšie informácie

Hmotnosť-
Krajina pôvodu:

Kolumbia

Oblasť:

Villa Maria

Odroda:

Bourbon

Chuť:

Zelený čaj

Spracovanie:

Mokré

Gramáž

25g, 50g

Balenie

Papierový obal, Doypack

Forma:

Mletá