Popis
Včelovak Mini
Vhodný na oriešky, nakrájané ovocie, zopár krajcov chlebíku.
Strúhanku či mäkký chlieb aj na piaty deň? Včelovak túto otázku rieši svojou voskovou vrstvou, vďaka ktorej váš bochník vydrží skutočne dlhšie makký. Skutočne aj poriadny peceň chleba sa doň zabalí ako do zamatu.
Prečo Včelovak?
- 100% prírodné – obrúsky neuvoľňujú žiadne škodlivé chemikálie a ich používaním znižujete množstvo plastov na skládkach a v našich vodách.
- Priľnavé – sú skvelou alternatívou jednorazovej plastovej fólie.
- Opakovane použiteľné – obrúsky sa ľahko čistia, stačí ich utrieť alebo opláchnuť vlažnou vodou. Navyše Včelobal je možné „obnoviť“ aj doma.
- Kompostovateľné – na konci svojho produktívneho života sa Včelobal® môže využiť ako súčasť vášho kompostu.
Pozor!
Avšak pozor, Včelovaky sú určené výhradne na balenie nemastných pekárenských výrobkov, nakoľko drobné čiastočky iných potravín, tukov, či syrov sa môžu zbierať v rohoch vrecka a neskôr spôsobiť neplechu.
V domácnosti Včeloval nahradí materiál, do ktorého by ste balili desiaty, udržuje zeleninu a ovocie dlhšie čerstvé, teplom rúk ho vytvaruje ako potrebujete – drží tvar, je bez BPA a iných chemických látok.
Včeloval dýcha, preto ním môžete prikryť fermentujúce potraviny ako jogurt, kefír či chlebové cesto, keď kysne. Naše obrúsky sú priľnavé, preto ich nepotrebujete vlhčiť. Ak sa po zabalení potraviny otvára, dajte ho na pár minút do chladničky, a on opäť stvrdne v novom tvare.
Zloženie Včelovaku:
- Včeloval je kombináciou 100 % BIO bavlny a unikátnej voskovej zmesi z borovicovej živice, jojobového oleja a včelieho vosku.
- A baktérie?! Prírodný včelí vosk je antibakteriálny, borovicová živica má antimykotické vlastnosti, jojobový olej svojimi vlastnosťami dodáva Včelobalu ohybnosť.
- Včelobaly prešli testami RÚVZ a sú certifikované na styk s potravinami.
Starostlivosť o Včelovak:
- Životnosť je približne 2 roky, avšak sa odvíja od spôsobu používania, avšak voskovú vrstvu je možné kedykoľvek obnoviť Včelopravárom, takto sa predĺži životnosť vášho včelovaku.
- Starostlivosť spočíva v oprášení nečistôt, v prípade potreby opláchnutí vlažnou vodou.
Ako “obnoviť” Včelovak?
Užívaním môže vosk v ohyboch opadať a látka strácať svoju nepriepustnosť voči tekutinám. To ale vôbec nevadí, Včelobal sa dá jednoducho servisovať aj v domácich podmienkach. Medzi dva papiere na pečenie vložte Včelobal a pár krát prežehlite teplou (nie horúcou) žehličkou. Ak máte doma 100-percentný včelí vosk, môžete jemne nastrúhať zopár gramov na poškodené miesta a zažehliť.
Včelovaky sú ručne vyrobené na Slovensku. Skutočná veľkosť sa môže líšiť o + – 10mm.
Včelovak mini ti to bez plastov
Tvoj balíček dôkladne zabalíme do krabičky alebo obálky z recyklovaného papiera. Na lepenie používame výlučne papierovú, 100% recyklovateľnú pásku. Škatulku vyplníme pilinami zo smreka alebo recyklovaným papierom. Pri otváraní Ťa môže prekvapiť príjemná lesná vôňa.
Snažíme sa využiť všetko a byť takmer bez odpadu – preto veríme, že sa nepohneváš ak pri tvojom balíčku použijeme už použitú krabičku. Na záver pridáme pečiatku s logom Mobake a s láskou pošleme.